“Аргентина/Ямайка”. Збірна України стала найгіршою командою Євро-2016. ФОТО

 

Збірна України стала найгіршою командою чемпіонату Європи з футболу 2016 року у Франції. Це з’ясувалося після того, як 21 червня в матчі третього туру групи С українці поступилися полякам – 0:1 (Блащиковський, 54).

Решта 23 збірні – навіть ті, які ще не грали матчі третього туру – набрали принаймні й очко. Крім того, Україна – єдина збірна, яка на Євро-2016 не забила жодного м’яча. Різниця забитих і пропущених м’ячів “синьо-жовтих” на турнірі – 0:5.

Склади команд

Україна: 12. Пятов – 2. Бутко, 3. Хачеріді, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 8. Зозуля (4. Тимощук, 90), 14. Коноплянка, 14. Ротань (к), 17. Федецький, 21. Зінченко (9. Коваленко, 73)

Запасні: 1. Бойко (гк), 11. Селезньов, 13. Шевчук, 16. Сидорчук, 18. Рибалка, 15. Будківський, 19. Гармаш, 20. Ракицький, 22. Караваєв, 23. Шевченко (гк)

Польща: 22. Фабіанський – 2. Паздан, 3. Єнджейчик, 4. Ционек, 6. Йодловець, 7. Мілік (23. Стажинський, 90), 9. Левандовський (к), 10. Криховяк, 15. Глік, 19. Зелінський (16. Блащиковський, 46), 21. Капустка (11. Гросіцький, 71)

Запасні: 1. Щенсни (гк), 12. Боруц (гк), 14. Вавжиняк, 18. Саламон, 20. Піщек, 5. Мачинський, 8. Лінетті, 17. Пешко, 13. Стемпінський

Збірна повертається з Марселя в Київ у ніч на 22 червня, одразу після третьої поразки на Євро.

За інформацією від журналістів каналу “Футбол 1”, не всі гравці збірної повертаються в Україну – деякі одразу з Лазурового узбережжя Франції почнуть відпустку.

Коментарі тренера і гравців після поразки збірній Польщі:

Михайло Фоменко

Михайло Фоменко

Михайло Фоменко, головний тренер:
– Сьогодні великих претензій [до гравців] не було. Ми намагалися, грали у футбол. Хочеться, щоб цей досвід допоміг гравцям.

Якщо вони працюють як належить, створюють моменти, то треба щось реалізовувати, щоб надалі не було безплідною роботи.

Ми отримали певний досвід. Хлопцям і тренерському штабу цей досвід стане у нагоді. Як у нас кажуть, “вік живи, вік учись”. Коли виходиш на певний рівень, треба не зупинятися, а рухатися вперед. Те ж стосується і чемпіонату.

По базових елементах у мене зауважень немає. Тактика, техніка, дисципліна – все було на рівні.

Щодо заміни Зозулі на Тимощука… Є якийсь рівень поваги до гравців, які дуже багато віддали футболу…

На жаль, ми не змогли взяти велику кількість заслужених людей, скажімо, Гусєва. Думаю, у якихось інших умовах це можна було зробити, але не думаю, що це було б доречним…

Україна Євро 2016

Україна Євро 2016 Коноплянка

Україна Євро 2016 Ярмоленко

Євген Коноплянка, півзахисник:
Я особисто позитивна людина, я на цьому не зупиняюся, дивлюся вперед – життя триває.
Позитив? Ми вийшли з [відбіркової] групи на Євро, всі були задоволені, а тепер всіх собак на нас спустили, коли ми не вийшли з групи. Ну молодці, нехай далі нас критикують. Я нормально до цього ставлюся.

Олександр Кучер, захисник:
– Знову не змогли забити. Хоча моменти були, але десь не вистачило холоднокровності. Було бажання, хлопці старалися, хотіли забити. І знову пропустили зі стандарту. Неприємно, звісно.

Чому знову не забили? Як ми можемо забити гол, якщо немає нападника?! Потрібно випускати форварда, а в нас замість цього випускають захисника (Тимощука замість Зозулі). Як в такому випадку можна забити?!

Артем Федецький, захисник:
– Перш за все, хочеться вибачитися перед вболівальниками. Якби ми так грали в перших матчах (як у матчі з Польщею), результат був би іншим.

Я вважаю, що ми не маємо права так грати. Як би там не було, ми можемо грати значно краще.

Україна Євро 2016 Ротань

Руслан Ротань, півзахисник (визнаний найкращим гравцем матчу з Польщею):
– Хотілося проявити себе, але ще більше хотілося, щоб команда добилася перемоги. Хотілося показати своє справжнє обличчя, але, на жаль, не вийшло.

В Україні багато талановитих молодих гравців, і в майбутньому збірна має бути тільки кращою.

Результат негативний, можна знайти багато причин, але атмосфера була в нас хороша. Кожен футболіст повинен розібратися в собі. Можливо, нам не вистачило цілісності.

Михайло Іванович (Фоменко) подякував за роботу. Сказав, що йому сьогодні не соромно. На жаль, ми повинні прийняти цей результат. Кожен зробить висновки.

На молодих гравців нічого не тисне, у них ще буде шанс, будуть ще чемпіонати. А досвідчені хлопці, на яких робив ставку, на них чинився величезний тиск. Комусь це заважало.

Україна Євро 2016 Левандовський

Роберт Левандовський, нападник збірної Польщі:
–  Збірна України не повинна була програвати у матчі з Півінічною Ірландією. Українці вище класом за ірландців, але британці показали повну самовіддачу і велике бажання перемогти.

Що стосується сьогоднішнього матчу, то обидві команди показали агресивний атакуючий футбол, хоча і був забитий лише один гол. Я також міг забити кілька разів, але не вистачило влучності.

Дуже задовлений, що змогли порадувати польських уболівальників, яких на цій грі було дуже багато.

Ми по праву вийшли у плей-оф, а українцям не варто засмучуватися, в них гарна команда, яка покаже себе ще в майбутньому.

Петро Порошенко приїхав на матч у Марсель в рамках візиту до Франції

Петро Порошенко приїхав на матч у Марсель в рамках візиту до Франції

Петро Порошенко, президент України:
– Чекав більшого. Єдиний, хто сьогодні виклався на всі 100 – це вболівальники.
Бажаємо нашим друзям із Польщі успішного виступу у наступних стадіях Євро!

Нагадаємо, ще перед матчем з Польщею стало відомо, що наступним тренером збірної України стане Андрій Шевченко.

Читайте також:
У Марселі перед матчем збірної України сталася бійка між вболівальниками

Гра Німеччина – Україна – 2:0. Коментарі, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна