У Київ прибула Нуланд, щоб обговорити реформи та Мінські угоди

 

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд прибула до Києва. Про це повідомляє посольство США в Україні в “Фейсбуці

Як повідомляється, у Києві Нуланд зустрінеться з високопоставленими українськими офіційними особами для обговорення двосторонніх і регіональних питань, у тому числі пріоритетів реформ та виконання Мінських угод.

Переговори Вікторії Нуланд із президентом Петром Порошенком не заплановані. Натомість відбулася її зустріч зі спікером українського парламенту Андрієм Парубієм.

Україна вдячна США за військову допомогу, проте досі сподівається отримати летальне озброєння. Про це під час зустрічі з помічником держсекретаря заявив Андрій Парубій.

 

“Хочу подякувати за допомогу, яку ми отримуємо, і зброю нелетального характеру, проведення спільного тренування наших військових і військових США. Дуже важлива надана допомога нашим пораненим військовим. І Україна продовжує сподіватися на рішення щодо летального озброєння”, – сказав спікер ВР.

У Верховній Раді Вікторія Нуланд заявила, що президенти України та США Петро Порошенко й Барак Обама зустрінуться в липні у Варшаві в рамках саміту НАТО.

 

Говорячи про мету свого візиту в Київ, Нуланд сказала: “Та робота, яка останні кілька місяців велась щодо дотримання вимог МВФ, дозволила нам підписати кредитні гарантії обсягом на мільярд. Я хочу сказати, що я тут перебуваю з кількома колегами з Білого дому, ми хочемо зустрітись зараз, щоб відчути атмосферу напередодні зустрічі наших президентів у Варшаві і обговорити з вами наступні кроки, які стосуються безпеки і також Мінська”.

У посольстві США в Україні зазначили, що після цього Нуланд вирушить до Москви, де обговорить ситуацію на Донбасі і подальші кроки щодо виконання Мінських домовленостей за підтримки країн “нормандської четвірки” та Тристоронньої контактної групи.

Вікторія Нуланд бере активну участь у переконуванні Москви виконувати її зобов’язання за мінськими домовленостями, а Києва – здійснювати реформи.

 

Читайте також:
Меркель: ЄС не скасує санкцій проти Росії, поки не буде виконано мінські угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна