У Генпрокуратурі розповіли про результати обшуків у справі Майдану

 

Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що обшуки у приватних будинках екс-глави адміністрації президента Андрія Клюєва та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича закінчилися. Він розповів про результати обшуків та інших фігурантів справи.

“Ні, очікуваних результатів не досягнуто”, – сказав Горбатюк в ефірі телеканалу “112 Україна”, відповідаючи на запитання про обшуки в Клюєва і Сівковича.

“Фігурантів багато. Потрібно говорити по конкретних епізодах. Якщо ми говоримо про ці обшуки, то вони проводились в рамках розслідування [справи] по подіях розгону мітингу 30 листопада 2013 року, де також повідомлено про підозру колишньому президенту і колишньому керівнику МВС, очільникам київської міліції та заступникам, які оголошені в розшук. Також фігурують чотири командири “Беркута”, голова КМДА. Справа більше року розглядається у суді”, – повідомив Горбатюк.

Валерій Горбатюк розповів, що обшуки відбулися зокрема у будинку екс-начальника міліції Києва Валерія Коряка.

“Попередньо проводилися обшуки колишнього керівника київської міліції, виявили велику кількість цінностей, на які було накладено арешт. Виявлені кошти 40 тис. євро і 10 тис. доларів, а також золоті монети”, – заявив Горбатюк.

За словами начальника УСР, обшуки потрібні для додаткових доказів і встановлення місцезнаходження осіб, які перебувають у розшуку. Також вони потрібні для виявлення майна у випадку, якщо треба буде відшкодувати збиток за рішенням суду.

Раніше повідомлялося, що ГПУ проводила обшуки в восьми приміщеннях, які використовуються Клюєвим і Сівковичем або їх родичами.

Коряк зник він 5 березня 2014 року. Він підозрюється в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів і демонстрацій.

Читайте також:
В ГПУ пояснили причини обшуків у маєтку Клюєва

Лещенко вважає Луценкові обшуки у Клюєва “договорняком”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна