Три країни ЄС гальмують введення санкцій проти Росії, – ЗМІ

 

У Євросоюзі готові остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, але три країни – Франція, Велика Британія і Швеція – скористалися процедурою так званого “парламентського резерву”, що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах. Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на  високопоставленого дипломата ЄС.

“Посли цього тижня схвалили політичне рішення продовжити санкції проти Росії на подальші півроку. Головування Нідерландів прагне завершити цей процес цього тижня у п’ятницю на засіданні Ради ЄС із загальних справ. Але це питання наразі не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи уряд Франції встигне погодити це рішення зі своїм парламентом“, – розповів дипломат.

Водночас він наголосив, що це є нормальний процес ухвалення рішення, і ЄС ще має час до кінця липня, щоб остаточно юридично схвалити продовження на подальші півроку дії секторальних економічних обмежувальних заходів, запроваджених відносно Росії у відповідь на агресію проти України.

Європейські дипломати зазначають, що відносно Лондона і Стокгольма в питанні продовження санкцій немає жодних проблем, і це є суто формальною процедурою, яка має бути завершена до кінця тижня.

Читайте також:
Після зустрічі з Порошенком Олланд підтвердив, що санкції проти РФ пов’язані з виконанням Мінських угод

Ще одна європейська країна хоче налагодити стосунки з РФ та зняти санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна