СБУ розкрила спробу ФСБ завербувати українського дипломата в Москві

 

У Москві Федеральна служба безпеки Російської Федерації намагалася завербувати працівника шифрувального підрозділу посольства України в Москві. Співробітники Служби безпеки України забезпечили повернення дипломата до Києва. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Російська спецслужба діяла через однокурсника дипломата. Той навчався з українцем у військовому училищі, а на сьогодні є полковником запасу збройних сил Росії.
“ФСБ тиснула на нього, проводила бесіди, щоб змусити звернутися до українського дипломата з пропозицією про конфіденційне співробітництво”, – йдеться в повідомленні.

Російські спецслужби за згоду співпраці пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата в тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню родини до Росії. Погрожували, в разі відмови, створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням до району проведення антитерористичної операції.
Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби.

Дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів та обговорень стосовно запропонованої співпраці.
Співробітники СБ України забезпечили захист родини працівника шифрувального відділу та організували його повернення на Батьківщину.

Читайте також:
Заступника начальника штабу АТО судять за шпигунство на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна