Прокуратура оприлюднила докази вбивства активістів Євромайдану зі зброї екс-беркутівців

Сьогодні, 21 червня, Святошинський районний суд Києва розглянув по суті справу колишніх співробітників спецпідрозділу “Беркут” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янишевського, обвинувачуваних у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в столиці

Як повідомляє “Ліга“, прокурор Генпрокуратури Роман Псюк заявив, що як мінімум троє активістів Майдану 20 лютого 2014 року були вбиті з табельної зброї колишніх співробітників спецроти Беркута Павла Аброськіна і Сергія Зінченка.

“Стосовно двох обвинувачених – у тілах загиблих знайдено конкретні кулі та є 100% ідентифікація, що ці кулі випущені з автоматів Зінченка й Аброськіна. У Аброськіна чотири кулі в тілах – двоє поранених, двоє вбитих. Зінченко один убитий”, – сказав Псюк у перерві судового засідання у справі про вбивство 48 учасників Революції гідності.

При цьому, за його даними, у близько 70% загиблих майданівців були наскрізні поранення, тому ідентифікувати по кулі приналежність зброї тому чи іншому беркутівцю не видається можливим.

“Частина відстріляних куль не підлягає ідентифікації, оскільки потім пройшли через перешкоди – бетон, дерево й були деформовані”, – додав прокурор.

Також Псюк нагадав, що автомати беркутівців, в тому числі Аброськіна й Зінченка, в ході розслідування були виявлені в одному з водоймищ Голосіївського району Києва.

Читайте також:
“Беркутів”, які в січні 2014 влаштували пастку Автомайдану, судять ті ж судді, що тоді кинули Автомайдан за ґрати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна