Адвокати Савченко будуть захищати Умерова

 

Адвокати народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін та Микола Полозов долучилися до захисту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це повідомив Марк Фейгін у “Фейсбуці”.

“Відсьогодні я прийняв захист Ільмі Умерова, у минулому голови Бахчисарайської районної державної адміністрації та заступника голови ВР Криму… Ми вступаємо в справу з Миколою Полозовим (який веде захист Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва) та колегами в Криму. Скоро я туди вирушу, але нам потрібна допомога. Велика допомога“, – написав Фейгін.

Він зазначив, що Умерова обвинувачують за ч.2 ст.280.1 кримінального кодексу РФ у “публічних закликах до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, зроблених із використанням телекомунікаційних мереж (включаючи інтернет)”.

Нагадаємо, Умерова затримали в Сімферополі 12 травня цього року. За годину перед затриманням він опублікував на своїй сторінці у “Фейсбуці” інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою в нібито участь в організації “Хізб ут-Тахрір”.

Приводом для претензій окупантів до Умерова послугувало його інтерв’ю на каналі ATR, дане 19 березня, а також розміщення його на YouTube.

Телеканалу “112 Україна” Фейгін розповів, що взятися за захист Ільмі Умерова його наштовхнув “символізм справи”, оскільки позиція Умерова відображає позицію більшості кримських татар, які не визнали результатів незаконного кримського референдуму.
Фейгін вважає, що позитивний результат справи і виправдання Умерова зможе знизити градус репресій по відношенню до кримських татар на півострові.

Читайте також:
Затриманий заступник голови Меджлісу пояснив, чому в окупантів Криму почалася істерія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна