Росія підтвердила загибель у Сирії 11 своїх військових

 

Міністерство оборони Росії підтвердило, що від поранень, зазнаних у Сирії, помер іще один російський військовослужбовець.

Як зазначили у прес-службі МО РФ, сержант Андрій Тимошенков, який охороняв гуманітарний конвой у провінції Хомс, зазнав несумісних із життям поранень внаслідок вибуху замінованого автомобіля зі смертником, коли той атакував місце видачі гуманітарної допомоги. Це сталося 15 червня, а 16 червня військовий помер Хмеймім у Сирії, незважаючи на зусилля лікарів.
Тимошенкова представили до державної нагороди посмертно, переказує “Радіо Свобода”.

Зранку в неділю про загибель у Сирії 28-літнього сержанта морської піхоти Андрія Т. повідомило з посиланням на родичів і друзів загиблого інтернет-видання “Клопс” із міста Калінінград. За даними журналістів, у нього залишилася дружина й мала дочка.
За словами друзів і родичів загиблого, сержант пробув у Сирії близько трьох місяців і через тиждень мав повертатися додому.

Тимошенкова поховають у понеділок, 20 червня, в Смоленській області Росії, звідки він родом.

За не підтвердженими поки даними, під час цього ж бойового зіткнення постраждали ще четверо військовослужбовців, двоє з яких також проходять службу в Калінінградській області”, – зазначає видання.

У соцмережі “ВКонтакті” про загибель Андрія Тимошенкова в Сирії повідомили пізно ввечері в суботу, 18 червня.
За даними друзів загиблого, він служив у 339-й бригаді морської піхоти в місті Балтійськ Калінінградської області.

Раніше була офіційно визнана загибель у Сирії десяти російських військовослужбовців. Смерть десятого з них підтвердили в четвер, 16 червня.
Крім того, за неофіційними повідомленнями, беручи участь у громадянській війні в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада, гинули й інші росіяни, які офіційно не належали до збройних сил РФ.

Читайте також:
Масові теракти в Сирії відбуваються все ближче до російських баз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна