Кличко спалить у Києві сміття, яке у Львові компрометує Садового

 

Столиця тимчасово допоможе у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Про це заявив київський міський голова Віталій Кличко, повідомили в прес-службі КМДА.

“Розуміючи в якій складній ситуації опинився Львів та його мешканці ми готові допомогти львів’янам. Бо, переконаний, що повинні підтримувати один одного”, – зазначив мер столиці.

“Зважаючи на те, що в літній час потужності сміттєспалювального заводу «Енергія» в Києві недозавантажені, ми можемо прийняти частину сміття на спалення. А також – спрямовувати на сортувальні лінії. Сподіваюся, що проблема зі сміттям у Львові найближчим часом буде вирішена”, — сказав Кличко.

Повідомляється, що мер Львова Андрій Садовий звернувся до київського колеги з листом, в якому просить допомогти з тимчасовим зберіганням частини ТПВ (твердих побутових відходів), що утворюються на території Львова. Та з гарантією, що такий самий об’єм буде повернутий на новий постійний Львівський полігон.

Віталій Кличко зголосився допомогти, але не зберігаючи львівське сміття, а спалюючи його.

Нагадаємо, в січні ц.р. Віталій Кличко очолив Асоціацію міст України.

Як писала Новинарня, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався завал після великої пожежі. 31 травня рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег.
Пожежа, яка поновилася на сміттєзвалищі, спричинила прохання місцевої влади оголосити у Львові надзвичайну екологічну ситуацію та виступи львів’ян проти мера Андрія Садового.

18 червня Грибовицьке сміттєзвалище знову загорілося, вже в новому місці. Пожежу ліквідовано. Дехто вважає, що це знову був умисний підпал з метою компрометування мера Садового.

На сміттєзвалищі досі тривають пошуки зниклого працівника комунального підприємства. Станом на 18 червня обстежено площу приблизно 15,2 тис. м. кв. і пересипано орієнтовно 69 637 кубометрів сміття в секторах.

Цього тижня приймав фури зі львівським сміттям приймав на утилізацію Житомир.

Читайте також:
Садовий вважає, що Грибовицьке сміттєзвалище підпалили за вказівкою згори

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна