Онищенка можуть судити заочно і екстрадіювати

 

Народного депутата з групи “Воля народу” Олександра Онищенка можуть судити заочно.
Про це повідомив перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук в ефірі телеканалу новин “112 Україна”.

Сторожук висловив надію, що подання про зняття недоторканності з нардепа розглянуть у Верховній Раді в перші дні наступного пленарного тижня.

“Затягувати з цим питанням не можна”, – зазначив представник ГПУ.

Заступник генпрокурора також відзначив, що у разі якщо Онищенко не повернеться в Україну, питання все одно буде поставлено на голосування в парламенті. В цьому випадку до нього буде застосовано механізм заочного засудження та екстрадиції.

Згідно із процедурою, в Онищенка є п’ять днів на представлення своєї позиції. Впродовж 20 днів має пройти засідання відповідного комітету парламенту, і потім питання про зняття недоторканності винесуть на голосування.

Як повідомлялося, в середу, 15 червня, антикорупційної прокурор Назар Холодницький передав генпрокурору матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка в рамках розслідування кримінальної поовадження про зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування”.
Прокуратура прислала подання на Онищенка у ВР учора, 16 червня.
За даними слідства, в даний час депутат перебуває за кордоном.

Читайте також:
Нардеп Онищенко втік у Францію, і комітет ВР щодо його арешту сьогодні не збереться

Стали відомі всі 20 “подільників” Онищенка в газових аферах. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна