В Польщі українці мовчки та з “трупами” відзначили день Росії

 

Кільканадцять осіб взяло участь у мітингу під Посольством Російської Федерації у польській столиці. Після встановлення хрестів і домовин, мітингувальники стояли у мовчазному протесті. Декілька осіб, вкритих закривавленими полотнами, лежали на тротуарі в пам’ять про убитих на Донбасі українців. Нам не байдужа незаконна атака Росії на Україну та порушення прав людини в Криму, – заявиили учасники мітингу, повідомляє “Польське радіо“.

Акція протесту в Польщі

“Ми вирішили прийти під Посольство Російської Федерації у Польщі (тому, що ми проживаємо в Польщі), показати цю країну нашими очима. Попри те, що в Росії проживає багато чудових людей, нинішня Росія, якою править Путін, це держава, яка вбиває. Протягом кількох останніх років у нашій країні загинуло декілька тисяч людей, кільканадцять тисяч осіб отримали поранення, обстріли надалі тривають”, – розповіла активіста Наталія Панченко.

Акція протесту у Варшаві

Акція українських активістів викликала значне зацікавлення у польських та українських ЗМІ, а також у пересічних поляків, повідомляє “Укрінформ“.

12 червня Росія відзначає своє державне свято. День Росії встановлено на згадку прийняття Декларації про державний суверенітет РРФСР 1990 року.

Читайте також:
В Болгарії протестували проти Путіна. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна