У Латвії стартували масштабні навчання НАТО. ФОТО

 

У суботу, 11 червня, в Латвії на полігоні в Адажі почався латвійський етап міжнародних військових навчань Saber Strike. В цілому в навчаннях на території країн Балтії з 27 травня по 13 червня беруть участь близько 10 000 військовослужбовців з 13 країн НАТО, повідомляє Delfi.

Фото: delfi.lv

Фото: delfi.lv

У Латвії в навчаннях беруть участь 2000 людей з Литви, Норвегії, Великобританії, Польщі та США. Головна мета – відпрацювати взаємодію між підрозділами з різних країн в рамках бойових операцій широкого спектра.

Фото: delfi.lv

Фото: delfi.lv

Маневри на полігоні в Адажі почалися з танкових стрільб з участю танків M1 Abrams третього покоління. Танки були доставлені в Латвію з Норвегії через Балтійське море на британському кораблі. З 1980-х років Пентагон розміщує танки, бронетранспортери, амуніцію та обладнання в штучних печерах в Норвегії, щоб в разі військового конфлікту в Європі оперативно бути готовими до бойових дій.

Фото: delfi.lv

Фото: delfi.lv

Протягом найближчих днів американські танки візьмуть участь в симуляції бою разом з підрозділами морської піхоти і мотострільців латвійської армії і підрозділів інших країн.

Читайте також:
Литовсько-польсько-українська бригада розпочала вишкіл в рамках навчань НАТО “Анаконда-2016”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна