Нацрада винесла попередження каналу Симоненка за “режим вбивць”. ВІДЕО

 

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення за результатами позапланової перевірки винесла попередження телеканалу “Гамма-консалтинг” за трансляцію інтерв’ю лідера забороненої в Україні Комуністичної партії Петра Симоненка і, як наслідок, порушення закону про декомунізацію.
Про це повідомила прес-служба регулятора.

“Національна рада на засіданні 9 червня розглянула матеріали позапланової перевірки телеканалу «Гамма-консалтинг» щодо трансляції ним передач «Опозиційна думка» і «Наголос. Підсумки» за участю Петра Симоненка та оголосила попередження за порушення низки законодавчих норм. Названі передачі транслювалися в ефірі телерадіокомпанії 9 березня, 1 квітня і 9 травня 2016 року, деякі – з повтореннями”, – йдеться в повідомленні.

За даними Нацради, інформація, яка транслювалася в цих телепрограмах, сприяла розпалюванню національної ворожнечі, принижувала честь та гідність українського народу, а також виправдовувала злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму.

Зокрема, у висловлюваннях Симоненка на адресу України лунали слова про “правлячий режим вбивць”, “неофашистів” і “збройний переворот”.

При цьому представники телеканалу наполягали на тому, що ці висловлювання були простим оціночним судженням, а тому для більш детального їх аналізу регулятору необхідно було провести спеціальне лінгвістичне та філологічне дослідження.

За фактом трансляції висловлювань, що містять явні ознаки злочину, регулятор ухвалив рішення звернутися до правоохоронних органів.


Одна з “підсудних” промов Петра Симоненка

Як відомо, 12 травня Нацрада з телерадіомовлення – після промов Петра Симоненка в ефірі – призначила позапланову перевірку телеканалу “Гамма-консалтинг” за порушення законодавства про декомунізацію.
Генеральним директором каналу “Гамма” є Андрій Симоненко – син лідера забороненої Компартії.

Читайте також:
Під декомунізацію підпадають 137 друкованих ЗМІ

Бабця з Антимайдану, яка “мінувала” метро через декомунізацію, може сісти на 6 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна