В МВС та СБУ прокоментували ідею Савченко про прямі переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”

 

У МВС та СБУ уже прокоментували заяву народного депутата Надії Савченко про необхідність вести переговори з “ватажками” “ДНР/ЛНР” без посередників.

Так прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко вважає, що заява Савченко про необхідність переговорів із бойовиками є її добровільним визнанням своєї приналежності до гендерної меншості, пише Gazeta.ua.

“У зв’язку із таким собі своєрідним “камінгаутом” народного депутата і Героя України, члена нашої делегації у ПАРЄ Савченко, яка вже готова, бачте, вести переговори із терористичними ватажками ОРДЛО безпосередньо, чого і домагається російський агресор”, – написав Шевченко.

Він навів слова одного з досвідчених розвідників, кавалера двох орденів Богдана Хмельницького.

“Так от він, що особисто відправив на той світ не один десяток сєпарів, нещодавно розповідав цікаве: “Коли у нас, каже, три офіцери потрапили у полон сєпарів і ми швидко, за декілька тижнів, їх витягли, то потім їх усіх чекали тривалі контррозвідувальні перехресні допити, поглиблені перевірки, медичні обстеження, аналіз психо-фізичного стану і все-таке подібне. Чи все у полоні так було, як вони говорять? Чи бува не брешуть? Чи не перевербували часом? Чи мізки у них у порядку взагалі? А тут два роки у застінках російських тюрем найвагомішого бранця. За нинішнього рівня розвитку фармакології та технологій російських спецслужб арсенал впливу на свідомість в’язня практично необмежений. І жодних перевірок, одразу з літака не на допити, у лікарню чи на поліграф, а у сесійну залу парламенту. Не здивуюся, каже, коли вона іншим разом вже не еспандер, а реальну гранату у ВР принесе”. Це ні про що не свідчить, звісно, і я нічого не стверджую. Але мені здався цей його коментар як мінімум вартим уваги. Не більше. Але і не менше”, – зазначив Шевченко.

Читайте також:
Савченко готова вести прямі переговори з “ДНР/ЛНР” та посміхатися бойовикам

У СБУ також не підтримали  ініціативу Савченко про прямі переговори влади України з Захарченком та Плотницьким. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандит, передають “Українські Новини“.

Він зазначив, що Плотницкий і Захарченко є злочинцями, і останній, наприклад, був оголошений в міжнародний розшук ще 31 липня 2014 року.

“Він не може жодним чином бути депутатом від “ДНР””, – зазначив тандем.

З його слів, СБУ наполягає на виконанні “мінських домовленостей”

“Для нас ні Захарченко, ні Плотницкий не є законослухняними громадянами України”, – підкреслив радник глави спецслужби.

Слова Савченко були неправильно інтерпретовані, вважає тандем.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна