Пінчук продав газету “Факти”

 

Власник міжнародної інвестиційно-консалтингової групи EastOne Віктор Пінчук продав газету “Факты и комментарии” головному редактору цього ж видання Олександрові Швецю.
Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії, пише “Ліга-бізнесінформ“.

“Міжнародна інвестиційно-консалтингова група EastOne повідомляє, що газета “Факти” більше не перебуває під її мандатом. В результаті угоди одноосібним власником газети став її генеральний директор і головний редактор Олександр Швець”, – сказано в прес-релізі.

Деталі угоди не розголошуються.

Олександр Швець був головним редактором газети “Факты и комментарии” з часу її заснування в 1997 році.
Газета виходить 5 разів на тиждень, крім неділі та понеділка, мова видання – російська.
За всіх президентів “Факти” були провладними. Час розквіту газети, відомої своєю “жовтизною” та оголеними дівчатами на останній сторінці, припадає на президентство Леоніда Кучми – тестя Віктора Пінчука. Тоді Кучмі щодня присвячувалася окрема рубрика на другій шпальті. Приблизно в той самий час “Факти” були найпопулярнішою газетою в Києві.

Відомо, що останніми роками “Факти” переживали фінансову кризу та падіння тиражів.

Віктор Пінчук уже продавав свої медіаактиви. Зокрема, два роки тому у власність генерального директора Ірини Рубіс передано видавництво “Економіка” (газета “Дело”, MMR тощо).

EastOne супроводжує портфель активів, що охоплює більше 20 компаній і масштабних проектів. Серед них трубно-колісна компанія “Інтерпайп”, українські медіа-активи (телеканали СТБ, “Новий” і ICTV).

Читайте також:
Процес роздержавлення ЗМІ: про бажання реформуватися заявили понад 120 комунальних газет

Пінчук і Коломойський досягли мирової угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна