Помер найвищий дипломатичний представник РФ в Україні

 

Помер тимчасовий повірений у справах Російської Федерації в Україні Андрій Воробйов. Це сталося ще 30 травня, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у посольстві Росії в Україні.

“Він раптово помер 30 травня в Москві”, – сказав речник посольства Олег Гришин.

Похорон дипломата пройшов також у російській столиці.

Як відомо, 23 лютого 2014 року Міністерство закордонних справ РФ викликало до Москви російського посла в Києві Михайла Зурабова “у зв’язку із загостренням ситуації в Україні”. Після цього тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні став радник-посланник, Надзвичайний і Повноважний Посланник 2-го класу Андрій Воробйов.

У червні 2014 року, після того як проросійські бойовики в Луганську збили військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 із 49 людьми на борту, громадські активісти в Києві атакували посольство РФ камінням, яйцями, фарбою, димовими шашками.

Напад на російську амбасаду стався також 6 березня 2016 року на хвилі протестів проти увязнення в РФ Надії Савченко. Тоді посольство атакували яйцями і піротехнікою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна