На хабарі затримали Героя України – першого заступника голови ОДА

 

Військова прокуратура затримала заступника голови Миколаївської облдержадміністрації – Героя України – за підозрою в отриманні хабара в сумі 100 тис. доларів.
Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“Затримали слідчі військової прокуратури Південного регіону. Кримінальне провадження було розпочато півтора місяці тому. Була проведена копітка робота. На даний момент затримано чотири особи: перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації, він же Герой України… Затриманий один із заступників глав районної держадміністрації, помічник голови облради”, – сказав Матіос.

Матіос відмовився уточнити прізвища затриманих, пообіцявши назвати їх пізніше.

Водночас відомо, що першим заступником Миколаївської ОДА є Микола Романчук, Герой України (нагороджений 2007 року як генеральний директор акціонерного товариства “Дамен Шіпярдс Океан”).
У 2006-2010 роках Романчук був депутатом обласної ради від блоку “Наша Україна”; у 2012 році балотувався до Верховної Ради від ВО “Батьківщина” (але до парламенту не пройшов).
Голова Миколаївської обласної державної адміністрації в березні-липні 2014 року. 28 липня 2014 року призначений першим заступником голови

Прокурор зазначив, що чиновники вимагали гроші за надання дозволу на облаштування кар’єру з видобутку вапняку.

При затриманні співробітники СБУ застосували зброю.

Матеріали слідства будуть передані Національному антикорупційному бюро.

Читайте також:
Мера Вишгорода, який вимагав хабар майже 1 млн. євро, арештували на два місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна