“Ісламська держава” перейшла до наступної стадії за межами контрольованих нею територій

 

Угруповання “Ісламська держава” перейшло до наступної стадії свого існування, яка характеризується нападами і вбивствами цивільних за межами територій, контрольованих у Іраку та Сирії. Про це йдеться в спеціальній доповіді ООН, пише “Радіо Свобода“.

За останні шість місяців радикальні ісламісти підтримували або надихали атаки в 11 країнах, серед яких, зокрема, Франція, Німеччина, Туреччина, Росія, США. Внаслідок цих нападів загинули понад 500 людей.

У доповіді, поширеній у Раді безпеки ООН 2 червня, йдеться, що члени ООН повідомляють про відчутнє зростання числа іноземних бойовиків, які повертаються з Сирії та Іраку, де угруповання “Ісламська держава” зазнало останнім часом військових невдач і втратило значні території.

Як зазначають автори доповіді ООН, напади в Парижі в листопаді 2015 року і в Брюсселі в березні 2016 року продемонстрували, що угруповання “Ісламська держава” має “можливість здійснювати складні, багатохвильові атаки”, координовані бойовиками, що повернулися з Сирії.

Читайте також:
“Ісламська держава” влаштувала черговий теракт на Синаї в Єгипті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна