Після пожежі на звалищі під Львовом трьох рятувальників завалило сміттям. ВІДЕО

 

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сьогодні, 30 травня, близько 15.30 стався обвал твердих побутових відходів, внаслідок чого під завалами опинилося троє рятувальників.
Про це УНІАН повідомив керівник прес-центру Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, після ліквідації пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища рятувальники проводили огляд територій з метою виявлення можливих нових осередків вогню. Раптово стався обвал побутових відходів, під яким знаходяться троє працівників ДСНС.
Тривають рятувальні роботи по виявленню та вивільненню постраждалих.

Причиною обвалу могла стати підземна порожнина, яка вигоріла під час пожежі.

Пожежа на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району тривала з учорашнього дня.

У зв’язку з відсутністю поблизу звалища вододжерел для гасіння пожежі була прокладена магістральна лінія довжиною близько 3 км та організовано підвезення води водовозами з відстані 5 км.

До ліквідації пожежі вчора було залучено від ДСНС 54 рятувальники та 11 одиниць спецтехніки, від КМП “Збиранка” – 3 бульдозери та 4 водовози львівських комунальних підприємств.

Сьогодні зранку на звалищі працювали 50 рятувальників.

ОНОВЛЕНО. За словами рятувальників, які цитує “Громадське. Львів”, обвалилося близько 100 тис. метрів кубічних сміття, внаслідок чого прорвало дамби, які стримували токсичні рідкі відходи. Надзвичайники укріплюють береги озер на території Грибовицького сміттєзвалища, щоб запобігти витоку інфільтратів та гудронів.

Грибовицький полігон твердих відходів розташований одразу за Львовом. На території сміттєзвалища зберігається зокрема від 200 до 500 тисяч тонн гудронів – відходів виробництва Львівського дослідного нафтомаслозаводу. Якщо гудрони потраплять у ґрунт,  це може спричинити отруєння підземних вод і усіх джерел води навколо сміттєзвалища.

Читайте також:
Окупанти оголосили в Криму надзвичайний стан через дефіцит води

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.