Порошенко зателефонував на ВОП в АТО і подякував бійцеві, який спалив БМП ворога


Президент України Петро Порошенко особисто зателефонував на взводно-опорний пункт у зоні АТО на Волноваському напрямку й подякував військовослужбовцям, які 24 травня знищили бойову машину піхоти “армії ДНР”.
Про це сам глава держави повідомив у соцмережі.

“Зателефонував до солдат 41 мотопіхотного батальйону. Пишаюся бійцями, які під Новотроїцьким знищили БМП противника. У хлопців чудове почуття гумору. Тільки так ми зможемо перемогти “Мордор”. Саме на таких воїнах, як ці, тримається наша армія”, – зазначено на сторінці президента у “Фейсбуці”.

Порошенко таким чином “розшарив” допис одного з бійців 41-го мехбату 59-ї окремої мотопіхотної бригади Мартина Бреста, який похвалився дзвінком президента на їхній ВОП.

Пікантності ситуації додає той факт, що напередодні одного з офіцерів 41-го батальйону – мобілізованого лейтенанта Василя Коряка (позивний “Танцор”, Дансер) – різко розкритикували командири за поширення в інтернеті відеозапису з атакою на “беху” противника.

Читайте також:
Боєць ЗСУ, який підпалив ворожу БМП, – командирам:
Не допомагаєте – так хоч не заважайте. ВІДЕО БОЮ

Ідеться про бій 24 травня під Новотроїцьким Волноваського району, коли ЗСУ відбили наступ російсько-терористичних військ, підпаливши бронемашину піхоти противника влучним пострілом з гранатомета СПГ. Василь Коряк (Дансер) при цьому виступив у ролі навідника та відеооператора, який для наведення на ціль використовував безпілотний літальний апарат.

Як повідомляла “Новинарня”, своєму “Фейсбуці” “Танцор” 25 травня у “ФБ” так описав розбирання з цього приводу:
“Щойно мені зателефонували й попросили (поки що попросили) видалити відео про бій з БМП…

Відео я монтував і викладав, переслідуючи дві мети – підняти таким чином бойовий дух свого підрозділу (хлопці читають теплі слова в каментах – вже ж легше, а сюжети в новинах взагалі викликали захват серед бійців і їхніх близьких) та запобігти спекуляціям на тему “це не ви, це ми підбили”, як було з минулою знищеною нами БМП.

35 тисяч переглядів ролика за півдоби мені натякають, що не помилився…

У нас третій рік війна. Третій рік медійна її частина програється майже повністю.

МінСтець? Ні не чув. Чув зате про зради, котли, солдати голібосі, заборона відповідь, липецьк, договорняки, офшори, погану форму з поганими берцями, дибілів командирів, аватарів підлеглих і багато чого ще… Дивіться на всіх екранах країни нонстопом…

На нещасні ЗСУ йде атака, до відбиття якої вони, як виявилося, не готові. Мляві звіти речників АТО й сухі зведення в новинах всерйоз не сприймаємо, еге ж? Ось вам і недобір хвиль мобілізації, і з набором контрактників якось все не так гладко…

І тут у нас трапляється бій.
Він-то не перший… але якось минулих разів не здогадувався прикрутити камеру саморізом до каски і зняти.

Вдалий бій. У нас втрат немає, у ворогів голосно вибухає і горить.
Успіх? І відео класне. Перемога ж?
А ось хрін тобі, товарісч мобілізований лейтенант!

Ти, звичайно, і далі сиди там на своєму териконі, літай своїм аматорським квадрокоптером де попросимо і де сусідам потрібно, ми тобі воду раз на п’ять днів за це будемо привозити… Але відео викладати не смій! А раз виклав – видали! Неузгоджено ж. Твій “фейсбук” аж тааам читають!

Не твого мобілізованого розуму справа включатися в підняття іміджу ЗСУ доступними способами.
Назвався піхотою – приймай злегка придуркуватий вигляд і лізь в окоп”.

Читайте також:
Подробиці знищення ПТУРом розрахунку бойовиків під Попасною.
ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

Офіцер на свій захист уточнив:

  1. На відео немає жодного орієнтиру, що видає наші позиції. Чи сепарську теж не можна знімати?
  2. Немає жодного позивного (звук відредагований), обличчя бійців або чогось іще, що може якось видати нас більше, ніж сьогоднішнє інтерв’ю трьом телеканалам. За вашим наказом організоване, до речі.
  3. Той факт, що в нас є безпілотник, смію припустити, сепарам давно відомий. Вони другий місяць намагаються його збити))), двічі вже доводилося підбирати з нейтралки і ремонтувати.
  4. Ролик виклав у мережу вже після візиту журналістів, коли переконався, що все в межах розумного і ніякої страшної військової таємниці я не відкрию. Ще вранці в офіційному зведенні звучала підбита з СПГ “беха”.

Дансер констатував: “За рік служби я не просив нічого, крім їжі, води і боєкомплекту. А зараз прошу: не допомагаєте вести свою додаткову інфовійну – так хоч не заважайте.
Я не втрачаю надію на “перегин на місцях” і адекватність командування”.



Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна