Савченко в Україні: реакція соцмереж

 

Незаконно засуджена в Росії Надія Савченко сьогодні, 25 травня, повернулася додому. Звільнення військової в народної депутатки коментують у “Фейсбуці” політики, блогери, журналісти.

Читайте також:
Як український літак забирав Савченко з Ростова – подробиці від Геращенко. ФОТО

Олександр Михельсон, журналіст:
– Путін відпустив Савченко, бо до того все йшло півроку мінімум… Бо російська мафія своїх не кидає, всупереч поширеній у наших ура-патріотичних колах думці. Хто ж працюватиме на мафію, якщо вона кидатиме своїх? Вони не кинули убивць Яндарбієва, вони з останніх сил, хоч і безуспішно, витягали торговця зброєю Бута, є ще десяток прикладів – то хіба вони кинули б отих Алєксандрова з Єрофєєвим?

Михеїл Саакашвілі, голова Одеської облдержадміністрації:
– Історія Надії Савченко – це повторення вічних Давида і Голіафа, Святого Георгія й імператора Діоклетіана, коли окремо взята сильна людина одноосібно перемагає цілу імперію. Вона не тільки перемогла Путіна силою свого духу, а й принесла величезні політичні дивіденди нашій країні. Вважаю звільнення Савченко дипломатичною перемогою України та особисто президента Порошенка, адже я точно знаю, що Путін не збирався її відпускати, якби не безпрецедентна мобілізація міжнародної громадськості.
Але, звичайно, в першу чергу, це її тріумф, вона і є справжній герой і України і всього світу…
P.S. Завтра на фасаді будівлі Одеської обладміністрації та облради буде вивішено портрет Надії Савченко.

Володимир Ар’єв, народний депутат від БПП, голова української делегації в ПАРЄ:
– Savchenko is free! Продовжуємо вимагати звільнення інших. ‪#‎FreeKarpiuk‬ ‪#‎FreeSentsov‬ ‪#‎FreeKolchenko‬ ‪#‎FreeAfanasiev‬

Сергій Лещенко, народний депутат від БПП:
– Нарешті в партії “Батьківщина” буде політик із вищим рейтингом, ніж у їхнього беззмінного останні 17 років керівника Юлії Тимошенко. Нарешті там буде конкуренція – принаймні, за цінності. А це значить, що з партії лідерського типу вони мають шанс перетворитися в нормальну цивілізовану партію.

Олександр Аргат, журналіст, редактор “Еспресо TV”:
– Давайте не повторювати помилок і не робити з людини божество. Надія просто офіцер ЗСУ. Вона вас не буде рятувати. Вона не знає як. І депутат з неї буде такий собі. І в неї, м’яко кажучи дивний характер. Не шукайте глибини в тому, що вона каже, і дороговказів до дій.
У цьому всьому ви переконаєтеся найближчим часом. Тож не поспішайте дарувати людям міф “Надя прийде – порядок наведе”. У тому, що через кілька місяців багато хто буде кпинити з Наді, будемо винні всі ми, які ліплять з неї Жанну д’Арк”.

Мустафа Найєм, народний депутат від БПП:
– Єдина причина, чому Надію Савченко в “Борисполі” зустрічали всі українські та іноземні ЗМІ, а до Єрофєєва й Александрова у “Внуково” пустили тільки RT, “Первый канал” і НТВ, полягає в тому, що, на відміну від Наді, у російських співробітників ГРУ немає відповіді на просте людське запитання: “Хлопці, а шо ви там робили, га?”

Юлія Тимошенко, лідерка партії “Батьківщина”:
– З такою силою духу, з такою відданістю Україні на рідну землю повернувся справжній лідер свого народу.
Кожній нації у важкі часи потрібна надія: надія на краще, надія на те, що хтось буде віддано і без будь-яких подвійних стандартів боротися за кожного з нас.
І ви знаєте, що є такі сильні люди, як Надія. Коли вона безкомпромісно, без подвійних стандартів стає на захист народу, стає на захист своєї наці! Ви бачите, що вона повернулася в добрій силі, абсолютно впевнено, з бойовим духом. Вона знає, що робити!

Юрій Касьянов, волонтер:
– …Не треба бачити в ній месію, нового президента, рятівника Вітчизни. Треба бачити людину, бійця, патріота; жінку, яка вела себе в полоні з гідністю.
Політики рватимуть її імідж на частини, розтягуючи по партійними кутках її славу, харизму, популярність. Журналісти зроблять з неї ідола. Надія сама наробить купу помилок… Головне, щоб залишилася тим, ким була, – бійцем і патріотом. Це не так вже й мало.

Вахтанг Кіпіані, журналіст:
– Люди швидко поділилися на дві категорії – на тих, хто радіє, і зануд, яких обурює недотримання юридичних процедур.

Сергій Сидоренко, журналіст, редактор видання “Європейська правда”:
– Запросити б ЮВТ на розмову, надійно зафіксувати, і в літак на Ростов, щоб лишити там. Але не додумалися. Ось вам ще одна ‪#‎зрада‬!!!
А якщо без жартів – добре, звісно, що ця частина епопеї позаду. Стало психологічно трохи легше. Щиро.
Але не забуваємо про всіх інших і про все інше.

 

Читайте також:
“Історія полону Надії Савченко” стала окремим сайтом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна