Міноброни РФ викликало американського аташе

 

 

Міністерство оборони Росії викликало аташе з питань оборони при посольстві США в Росії.  Про це йдеться у повідомленні російського відомства.

Причиною виклику стало виявлення російськими ППО американського літака-розвідника RС-135, який, як вважає російська сторона, здійснював повітряну розвідку над Японським морем біля кордону Росії.

“Літак ВПС США здійснював політ з вимкненим транспондером. Інформація про маршрут екіпажем не була доведена до диспетчерських служб регіону. При цьому літаком використовувалися ешелони висот, призначені для здійснення регулярних рейсів лайнерами цивільної авіації”, – стверджується в повідомленні російського військового відомства.

Міноборони Росії назвало дії американських пілотів непрофесійними і звинуватило їх у створенні небезпеки зіткнення з повітряними судами цивільних авіакомпаній.

Реакції Сполучених Штатів на виклик аташе поки немає.

Як зазначає ВВС за останній час військові відомства обох країн вже кілька разів повідомляли про інциденти за участю військово-повітряної техніки.

На початку квітня ЗМІ з посиланням на американських військових повідомили про те, що російські бомбардувальники Су-24 кілька разів пролетіли в небезпечній близькості від есмінця USS Donald Cook в Балтійському морі.

Пентагон в кінці квітня заявив про те, що російський винищувач Су-27 допустив небезпечне зближення з американським розвідувальним літаком RC-135 над Балтійським морем. Американські військові назвали той маневр “небезпечним і непрофесійним повітряним перехопленням”.

Російське міноборони зі свого боку тоді заявило, що американський літак летів з вимкненим транспондером і російським військовим довелося піднімати авіацію, щоб ідентифікувати цей літак і його номер.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна