В Одесі прогримів сильний вибух, а в Затоці згоріли дві турбази. ФОТО

 

В Одесі за добу сталася ціла низка надзвичайних ситуацій. Так, сьогодні, 23 травня,  сильний вибух прогримів у будинку №20 по вулиці Посмітного, передає “Думська“.

За попередньою інформацією, вибухнув побутовий газ у приватній квартирі на другому поверсі. Зараз там велика пожежа, яка охопила частину будівлі.

Вибух в Одесі. Фото Виктора Брика

Вибух в Одесі. Фото Виктора Брика

У сусідніх будинках повилітали вікна. Поліція перекрила вулицю.

За даними прес-служби мерії, в результаті вибуху постраждали п’ятеро людей, один загинув. 8-річна дівчинка доставлена в опіковий центр, 25-річний чоловік – у клініку Філатова, а літня жінка госпіталізована із рваними ранами кінцівок. Подібна інформація про інших постраждалих уточнюється.

А в ніч на 23 травня у ДержНС Одеської області о 2:54 надійшло повідомлення, що в Затоці на Лазурній вулиці горять бази “Геолог” та “Топаз”, передає прес-служба відомства.

.

“Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено будівлю їдальні та знищено 9 дерев’яних будинків на території б/в “Геолог” і “Топаз” на загальній площі орієнтовно 900 кв. м. Попередня причина займання – занесення джерела займання ззовні невстановленою особою”, – повідомляє прес-служба.

За інформацією Державної служби геології та надр, напередодні базу відпочинку “Топаз” (Одеська область) було захоплено невідомими людьми.

“22 травня о 6:00 невідомими було захоплено державну базу відпочинку “Топаз” в Одесі. Напередодні вранці на територію, яка є структурним підрозділом Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства, зайшли близько 30 озброєних людей і, погрожуючи розправою, насильно виштовхали співробітників державного підприємства за його межі”, – йдеться в повідомленні.

Пізніше, згідно з повідомленням, на базу відпочинку на тракторах заїхали невідомі люди, підпалили і в результаті повністю знищили державне майно.

Пожежа в Затоці Фото: odesa.mns.gov.ua

Пожежа в Затоці Фото: odesa.mns.gov.ua

“Жодних правовстановлюючих документів у цих людей і бути не може. Принаймні законних… Звертаюся до силових структур перевірити факти, які мали місце в діях Затоківської селищної ради стосовно державного майна”, – сказав генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарін.

База майже повністю знищена і не придатна для подальшої експлуатації.

Читайте також:
В Одесі невідомі обстріляли і побили журналістів телеканалу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна