Порошенко: Європа – майбутнє України, треба тільки подолати агресію РФ і провести реформи

 

Для європейського майбутнього Україна має подолати два ключових виклики: ефективно протистояти російській агресії та провести системні та всеохоплюючі реформи.
Про це сьогодні, 21 травня, заявив у зверненні до народу з нагоди Днів Європи в Україні президент Петро Порошенко.

“Європа для України – це не просто географічне поняття. Європа – це майбутнє України, це є її історичний дух! Європа – це національна ідея, яка панує в серцях українців, яка об’єднує український народ, об’єднує всю нашу країну”, – наголосив глава держави.

“Але, на жаль, Європа сьогодні для нас – це і кривава ціна, яку платить український народ і продовжує платити зараз для кращого майбутнього України, українських дітей.
Сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом” – додав президент.

“Європа готова допомагати Україні якнайшвидше повернутися додому – до спільного європейського дому. Для реалізації цієї мети ми з вами маємо подолати два ключових виклики.
Виклик перший – ефективне протистояння російській агресії. Ми за два роки побудували за допомогою волонтерів, добровольців, кожного українського громадянина українську армію. На сьогодні ми, хто зупинив сотні російських танків, тисячі одиниць артилерії, навалу Росії – ми захистили Європу”, – заявив Порошенко.

Другий виклик, за словами президента, – це “виклик амбітних, ефективних, всеохоплюючих, системних реформ”, які “побудують Європу в Україні, відновлять справедливість, зроблять Україну надзвичайно ефективною державою”.

Глава держави також наголосив, що дорожньою картою в цих реформах є Асоціація України і Європейського Союзу, угоду про яку було підписано два роки тому, а також План дій щодо безвізового режиму, який виконала Україна.

Надання Україні безвізового режиму – це перший крок повернення України у велику європейську родину, переконаний президент.

Він також висловив упевненість, що “одного дня українські громадяни займуть свої місця у Європейському парламенті, Європейській Комісії, європейських інституціях“. “Це буде той день, коли українська мова набуде статусу офіційної мови Європейського Союзу”, – спрогнозував Порошенко.

З нагоди Днів Європи глава держави разом із переможцями всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземних мов 2016 року міста Києва підняли прапори ЄС на площі перед будівлею адміністрації президента.

Як повідомляла Новинарня, цього року в Києві День Європи в Україні святкують удвічі довше – упродовж суботи і неділі, 21-22 травня.

Читайте також:
Програма Днів Європи в Києві: що, коли, де

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна