У Росію прийшли документи на повернення Савченко

 

Міністерство юстиції Росії отримало від ФСІН (федеральної служби виконання покарань РФ) документи про переведення на батьківщину української військової Надії Савченко, засудженої в РФ до 22 років в’язниці.
Про це в ході Петербурзького міжнародного юридичного форуму сьогодні, 18 травня, повідомив міністр юстиції Росії Олександр Коновалов.

“Щодо Савченко від ФСІН пакет документів прийшов. Відбувається збір додаткових документів, тут все йде своєю чергою”, – цитує його агенція “РІА Новості”.

“Запити від Єрофеєва і Александрова не надходили”, – додав Коновалов.

Читайте також:
Захист ГРУшників може подати апеляцію на вирок, адже немає обміну на Савченко

Як відомо, 22 березня російський суд у Ростовській області засудив військовослужбовця ЗСУ Надію Савченко, незаконно викрадену в Луганській області, до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів за “незаконний перетин кордону” при потраплянні до Росії.
Капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова – спецпризначенців ГУР ГШ ЗС РФ – затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.
Після цього Україна й Росія почали домовлятися про обмін Савченко на ГРУшників. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Президент Петро Порошенко висловив припущення, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 18 квітня їм вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко.

29 квітня стало відомо, що Савченко заповнила всі документи на екстрадицію для відбування покарання в Україні.

Читайте також:
Російські тюремники кажуть, що віддадуть Савченко лише при гарантії її “посадки” в Україні

Росія не пустила матір Савченко на побачення з донькою в СІЗО в день народження Надії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна