Джамала: Краще б цієї пісні не було

Українська кримськотатарська співачка Джамала, яка перемогла на пісенному конкурсі “Євробачення-2016” у Стокгольмі, прийшла на прес-конференцію за результатами фіналу у вишиванці.
“Я була впевнена – якщо ти кажеш правду, це зворушуватиме людей. І я не помилилася!” – сказала переможниця, чиє спілкування з журналістами транслював офіційний канал “Євробачення“.

За словами співачки, готуючись до виступу, вона багато разів прослухала саундтрек Іцхака Перельмана до фільму про Голокост “Список Шиндлера”. “Це дуже сильна музика. І мені дуже хотілося б, щоб пісня “1944” викликала такі ж сильні емоції”, – зазначила Джамала.

Вона також подякувала своїй команді за підтримку, організаторам “Євробачення-2016” у Стокгольмі – за прекрасне шоу, а публіці в залі – за теплий прийом.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що б вона сказала своїй прабабусі, якій було присвячено пісню “1944”, Джамала після довгої паузи зазначила:

“Я б взагалі не хотіла, щоб це (депортація кримських татар. – “Н”) було, щоб цей жах із нею трапився. І хай навіть не було б узагалі цієї пісні. Так було б краще”.

На запитання журналістки з Криму, чи хотіла б вона, щоб наступний конкурс “Євробачення” відбувся у звільненому Криму, Джамала замислилися. Нагадаємо, що правилами “ЄБ” на конкурсі заборонено політичні заклики та гасла.

Зрештою співачка відповіла: “Я сподіваюся, що він пройде в Україні – не знаю, де, але точно в Україні!”.

І запевнила журналіста, який переймався за безпеку представників ЛГБТ-спільноти в Україні, що вони “безумовно” можуть почуватися в безпеці у нашій країні.

Зустрінемося через рік в Україні! Welcome to Ukraine!” – підсумували події “Євробачення-2016” у Стокгольмі організатори конкурсу та представники української сторони, якій належить прийняти в себе “Євробачення-2017”.

Читайте також:
Україна і кримські татари виграли “Євробачення-2016”

В’ятрович: “Євробачення-2017” Україна прийматиме в Севастополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна