“Реал” вийде на поле з чорними пов’язками на знак жалоби по розстріляних ісламістами вболівальниках

 

Футбольний клуб “Реал Мадрид” висловив співчуття рідним та близьким своїх іракських фанатів, які загинули в результаті атаки терористів у місті Балад на півночі Іраку. Напередодні троє озброєних терористів увірвалися в кафе й відкрили вогонь по відвідувачах, вбивши 16 і поранивши понад 20 людей.

Як сказано в заяві “Реала” з цього приводу, сьогодні, 14 травня, на знак жалоби гравці вийдуть на поле із чорними пов’язками, повідомляє Eurosport. В останньому для себе матчі сезону мадридський клуб зіграє з “Депортіво”.

 

Загиблі вболівальники іспанської команди у Баладі зібралися в спортбарі, щоб подивитися старі матчі “Реала”.

Як розповів президент іракського фан-клубу “Реал Мадрид” Зіяд Субхан, у якийсь момент в бар “зайшла група терористів “Ісламської держави”, озброєна АК-47, стріляючи навмання у всіх, хто був усередині”.
ІДІЛ уже взяла на себе відповідальність за напад.

На думку Субхана, причиною атаки стало те, що ісламісти вважають, нібито футбол суперечить Корану.

Місто Балад, де мешкають переважно шиїти, розташоване за 80 км від Багдада і за 40 км від нинішньої лінії фронту між терористами ІДІЛ та урядовими військами.

Читайте також:
Теракти в Багдаді, які забрали майже сто життів, взяла на себе “Ісламська держава”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна