Кабмін України відреагував на аварію з витоком мазуту в Севастополі

 

В акваторії окупованого Росією Севастополя, а також у прибережній смузі селища Любимівка, Північної сторони, Бельбека, Фіолента, Балаклави на поверхні моря спостерігається велика кількість мазуту. Про це повідомляє сайт “Крим. Реалії” з посиланням на Росприроднагляд.

Зазначається, що викид мазуту стався з одного із суден ще 8 травня. Тоді ж стали надходити повідомлення від жителів про забруднення акваторії й берега.

Важка фракція нафтопродуктів, до якої відноситься мазут, – найбільш шкідлива для навколишнього середовища. Викид збігся з нерестовим періодом риб, тому можна прогнозувати подальший негативний вплив на кількісний склад іхтіофауни, пише видання.

Зараз, за інформацією мешканців, спостерігається загибель дельфінів на забрудненій ділянці узбережжя.

На аварію в окупованому Росією Криму відреагував міністр екології й природних ресурсів України Остап Семерак.

У соцмережі він повідомив: “У Чорному морі біля Севастополя сталася аварія з витоком нафтопродуктів у море.
Регіональні підрозділи Мінприроди та ДСНС роблять все можливе для з’ясування ситуації, прогнозу наслідків, уникнення або мінімізації шкоди”.

“На засіданні уряду сьогодні (11 травня) я проінформував про цю ситуацію, і звернувся до прем’єра з пропозицією висловити ноту протесту уряду країні-агресору, яка знищує український Крим. Кабінет міністрів України цю пропозицію підтримав, – поінформував Семерак, додавши: – Робимо свою роботу і чекаємо на ноту МЗС”.

Читайте також:
Гройсман призначив в Мінекології корупціонера часів Януковича

Еколог: Народ у нас кінчений. Екохунта прийде – порядок наведе!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна