Російський майор у Дебальцевому займається кіднепінгом для отримання викупу, – розвідка

 

Майор Збройних сил Росії Леонід Пашкевич, який служить в окупованих районах Донбасу, організовує викрадення цивільних громадян для отримання викупу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“На посаді командира комендантської роти (Дебальцеве) окремого комендантського полку 2-го армійського корпусу (Луганськ) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ перебуває майор ЗС РФ Пашкевич Леонід Володимирович”, – інформує прес-служба відомства.

Пашкевич народився 25 березня 1981 року в с. Іванівка Михайлівського району Приморського краю РФ.
“Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України майор Пашкевич відряджений у січні 2015 р. з посади командира комендантської роти 60-ї окремої мотострілецької бригади (Сибірцево, Приморський край) 5-ї армії (Уссурійськ) Східного ВО (Хабаровськ) ЗС РФ”, – доповідають розвідники.
У 2013-2015 рр. він був командиром комендантської роти 60 омсбр в Сибірцеві.

“Майор ЗС РФ Пашкевич відомий серед мешканців м. Дебальцеве як жорстка та психічно неврівноважена людина, яка організувала безпідставне затримання цивільних осіб патрулями комендантської роти та їх звільнення тільки після отримання викупу. Тих, що відмовлялися або не мали можливості сплачувати викуп, відправляли на примусові роботи та впродовж довгого часу тримали в одиночних камерах комендатури”, – ідеться в зведенні ГУР.

“Частина отриманих прибутків передавалася командиру 7 омсбр (Дебальцеве) 2 АК полковнику ЗС РФ Олександру Бушуєву як “господарю” Дебальцевого, з яким Пашкевич підтримує “ділові” стосунки ще з часів спільної служби в Уссурійському гарнізоні”, – заявляє ГУР Міноборони.

Читайте також:
Шаленство Бушуєва: масові самоволки й саморобні медалі в “армії ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна