Українська мова з’явилася в аудіогідах екскурсійних автобусів Вільнюса

 

Українська мова відтепер доступна серед інших мов в аудіогідах екскурсійних автобусів у Вільнюсі – столиці Литви. Про це повідомляється на сторінці проекту Guide-UA у “Фейсбуці”.

“4 травня у Вільнюсі стартував великий екскурсійний автобус компанії «Valandėlė» з аудіогідом українською мовою, що реалізовано спільно групою українських волонтерів «Guide-UA» та керівництвом компанії «Valandėlė» за партнерства МЗС України.
У церемонії початку використання української мови взяли участь посол України в Литві Володимир Яценківський, директор «Valandėlė» Арніс Станкевичюс, президент Литовської туристичної палати Жидре Гавелене, представники литовської громадськості, іноземні туристи та журналісти провідних литовських ЗМІ”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що Guide UA – некомерційний волонтерський проект, присвячений розповсюдженню інформації українською мовою для туристів у цілому світі.
Головною метою проекту є зробити українську мову доступною в аудіогідах екскурсійних автобусів (City-Tour-Buses) європейських столиць.
У лютому 2016 року проект успішно стартував у столиці Чехії Празі.

Читайте також:
Грибаускайте: Ніхто не може стояти на шляху України до Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна