У Багдаді – десятки жертв теракту ІДІЛ і штурм парламенту

Щонайменше 21 людина загинула й понад 40 отримали поранення у результаті теракту в столиці Іраку, Багдаді. Бомба вибухнула сьогодні, 30 квітня, у пожвавленому районі на східній околиці міста, де розташований ринок худоби, повідомляє BBC.

За однією з версій, ціллю терористів були прочани-шиїти, які в ці дні йдуть вклонитися шиїтській святині – могилі імама Мусси аль-Кадіма в мечеті Кадімійя.

Водночас речник міністерства внутрішніх справ Іраку Саад Манн заявив, що вибух стався не на тій дорозі, якою прямує більшість прочан.

Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ). Згідно з їхнім повідомленням, для нападу було використано вантажівку з трьома тоннами вибухівки.

Теракт було скоєно на тлі наростання політичної напруги в Іраку – впродовж тижня у Багдаді відбувалися мітинги з протестами проти уряду.

Як повідомляє The Washington Post, сьогодні сотні протестувальників увірвалися в укріплений урядовий квартал і почали штурм парламенту.

Видання пише, що група прихильників шиїтського лідера Муктади аль-Садра обурилися через нездатність парламенту зібрати кворум і проголосувати за кандидатури в новий склад уряду Іраку.

Політична криза ще більше посилила нестабільність у країні, яка бореться з економічною кризою й бойовиками ІДІЛ і бореться з економічною кризою. Організація Об’єднаних Націй попередила, що переворот іще більше надихне бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.