Суд відсторонив мера Вишгорода від посади

 

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури Київської області про відсторонення Олексія Момота від посади мера Вишгорода.
Про це йдеться у рішенні слідчої судді Світлани Шапутько, повідомляє “УП“.

Таким чином Момота відсторонили від виконання обов’язків до 15 червня. Крім того, суд постановив вилучити у Момота посвідчення міського голови.

Як відомо, Олексія Момота – висуванця партії “Воля” – затримали 14 квітня. За повідомленням прес-центру СБУ, Момот разом із чотирма спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 200 тис. євро, а також приміщення загальною площею 2800 кв. м вартістю понад 700 тисяч євро. У разі сплати хабара Момот нібито обіцяв не перешкоджати будівництву.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн. грн. Мер заявив, що не має таких грошей, а обвинувачення проти нього сфабриковано. Суд супроводжувався проплаченим пікетом проти Момота.
Близькі нардепи та бізнесмени зібрали 5 млн. грн., і Момота випустили з СІЗО.

Читайте також:
СБУ “пов’язала” на хабарі голову райадміністрації Київщини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна