“Правий сектор” наразі не планує державний переворот в Росії

 

Генеральний прокурор РФ Юрій Чайка заявив, що прихильники “Правого сектора” робили спроби організувати масові безлади для здійснення державного перевороту в Росії.
Про це йдеться в його доповіді, яка надійшла до Ради федерації, повідомляють“РИА Новости”.

Генпрокуророві нібито вдалося запобігти цьому, заблокувавши сторінки прибічників “Правого сектора” в соцмережі.

“Заблоковано доступ до сторінок у соціальній мережі “ВКонтакте”, за допомогою яких прихильники українського націоналістичного угруповання “Правий сектор” робили спроби організації масових заворушень і несанкціонованих публічних акцій з метою здійснення державного перевороту в Російській Федерації”, – йдеться в доповіді Чайки.

Чайка виступить із доповіддю, присвяченій стану правопорядку і законності в країні до 2015 року, на засіданні Ради федерації 27 квітня.

“Правий сектор” спростував звинувачення щодо спроб організації державного перевороту в Росії.
У коментарі радіостанції “Говорит Москва” прес-секретар “Правого сектора” Артем Скоропадський нагадав, що всі акаунти організації на території Росії давно заблоковані, тому “Правий сектор” не міг нічого планувати через соціальну мережу.

“Сенс ситуації в тому, що і без всяких заяв Чайки все, що пов’язано з” Правим сектором “, всі соціальні сторінки і всі сайти в Росії давно заблоковані. Що вони там ще блокують, я не знаю”, – сказав він.

“Ніякий державний переворот в Росії ми, ясна річ, не готували. У нас багато своїх справ зараз в Україні. Ми, звичайно, не готуємо ніяких акцій в Росії, тому що ми дорожимо нашими прихильниками. Їх, по-перше, там не так вже й багато “, – додав речник “ПС”.

Читайте також:
“Правий сектор” обрав нового голову і збирається на вибори

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна