Названо лауреатів 100-ї Пулітцерівської премії

 

У Нью-Йорку оголосили лауреатів однієї з найпрестижніших нагород у галузі журналістики і літератури – Пулітцерівської премії. Премію присуджували сотий раз від часу її першого вручення в травні 1917 року.

Відзнаку в номінації “За служіння суспільству” отримало агентство Associated Press за розслідування про серйозні порушення під час поставок морепродуктів в американські супермаркети і ресторани. Це розслідування, як наголошується в заяві комітету, дозволило залучити винних до відповідальності і почати реформи.

Відзнаку за оперативне висвітлення поточних подій отримала газета The Los Angeles Times за матеріали про стрілянину в Сан-Бернардіно (Каліфорнія) й подальшому розслідуванні цього теракту.

Приз за найкраще розслідування отримали журналісти Tampa Bay News Леонора Ла Пітер і Ентоні Кормір, а також Майкл Брага із Sarasota Herald-Tribune за спільний матеріал про насильство щодо пацієнтів психіатричних клінік у Флориді.

Луареатами в номінації “Майстерність” стали журналісти Крістіан Міллер із ProPublica і Кен Армстронг із Marshall Project, які розслідували причини невдач правоохоронних органів у розкритті справ про зґвалтування.

Нагороду за висвітлення місцевих новин отримали Майкл Ла Форджія, Кара Фіцпатрік і Ліза Гартнер з Tampa Bay Times, за висвітлення національних – The Washington Post.
Приз за висвітлення міжнародних тем отримала Аліса Дж. Рубін із The New York Times.

Відзнаку за найкращий нарис отримала Кетрін Шульц із The New Yorker за матеріал про розлам Каскадія (рух літосферних плит). Її нарис назвали “шедевром екологічної статті”.

За кращий коментар відзначений Фарах Штокман із Boston Globe – за серію колонок про практику “басингу” в Бостоні (коли дітей однієї етнічної групи возили на спеціальному автобусі до школи іншого району, щоб досягти “расової рівноваги”) та його вплив на нинішні расові суперечності.

Нагороду за критику отримала Емілі Нусбаум за серію телевізійних оглядів.

Приз за найкращий редакційний матеріал отримала газета The Sun за “люті й обурені” вимоги “правди і справедливості” після того, як в одній із виправних установ співробітниками був убитий в’язень.

Джек Охман із The Sacramento Bee отримав нагороду в номінації “найкраща карикатура”.

Фотографи Маурісіо Ліма, Сергій Пономарьов, Тайлер Хікс та Даніель Еттер із New York Times, а також команда фотографів агентства Thomson Reuters отримали нагороду в номінації “новиннєва фотографія” за висвітлення міграційної кризи в Європі.

Премію за найкраще художнє фото отримала Джессіка Рінальді із Boston Globe за фотоісторію про хлопчика зі штату Мен, який “намагається знайти ґрунт під ногами” після насильства з боку тих, кому він довіряв.

Читайте також:
Документальний фільм про Революцію Гідності зупинився за крок до “Оскара”.
Ді Капріо таки отримав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна