Порошенко по телефону обговорив із Путіним обмін Савченко

 

Президент Петро Порошенко сьогодні, 18 квітня, провів телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним, під час якої обговорив питання звільнення Надії Савченко.

Як повідомила прес-служба глави держави, Порошенко наголосив, що Україна закликає Росію негайно звільнити Савченко.

“Під час розмови було також обговорено питання російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова”, – йдеться в повідомленні на сайті АП.

Зазначено, що між президентами була досягнута домовленість про невідкладний допуск до Савченко генерального консула України в Ростові.

“У зв’язку з погіршенням здоров’я Надії Савченко, президент України також закликав допустити до неї українських або німецьких лікарів”, – повідомила прес-служба.

Нагадаємо, незаконно засуджена в РФ українська військова Надія Савченко 12 днів тримає сухе голодування.
Президент Порошенко запропонував обміняти Савченко на російських спецназівців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова, затриманих торік після теракту на Луганщині. Саме сьогодні Голосіївський райсуд Києва виніс їм вирок – 14 років ув’язнення.

Читайте також:
Путін про звільнення Савченко: Ми в контакті з керівництвом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.