За добу “деескалації” в ЗСУ троє поранених і загиблий на протипіхотній міні

 

За минулу добу, 16 квітня, один український військовослужбовець загинув та ще троє були поранені. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, військовий ЗС України загинув поблизу села Троїцьке (Ясинуватський район) через підрив на протипіхотій міні. Троє поранені внаслідок обстрілів: поблизу Станиці Луганської, біля Зайцевого та Мар’їнки.

“Загалом протягом минулої доби ворог 50 разів відкривав вогонь по наших опорних пунктах, що на 11 менше порівняно з попереднім періодом (днем)”, – поінформував штаб АТО.

Епіцентром напруженості залишалася Авдіївка, де за добу зафіксовано 15 мінометних обстрілів.

Загалом за добу бойовики випустили по позиціях ЗСУ загалом понад 100 мін калібру 82 мм та понад 20 мін – калібру 120 мм, заборонених у Мінську.

“В районі Пісків відбулося три обстріли наших позицій із забороненої зброї, в напрямку Майорська та Зайцевого – по два, відповідно в Березовому та Мар’їнці – по одному”, – порахували в штабі АТО.

“Українські війська ведуть ефективний вогонь у відповідь, змушуючи противника відступити та дотримуватися Мінських угод”, – зазначив речник АП.

“Сили АТО … змушені були вісім разів відкривати вогонь у відповідь, аби не допустити прориву найманців”, – читаємо в зведенні штабу АТО.

Встановлено чергові втрати військовослужбовців зі складу частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що намагаються витіснити сили АТО з н.п.Авдіївка та Мар’їнка і здійснюють диверсійно-розвідувальні акції у районі н.п.Широкине:

У зведенні Головного управління розвідки МО України ідеться про бойові втрати з боку бойовиків: “16 квітня ц.р. поранено 13 військовослужбовців зі складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад”.

Читайте також:
ГУР: Із Донбасу в Росію вивезли 38 убитих найманців.
На їх місце агітують місцевих зеків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна