Перед засіданням Ради РФ-НАТО Росія розгорнула військову операцію в Чорному морі

 

З наближенням Ради Росія–НАТО, яке відбудеться 20 квітня в Брюсселі, РФ розгорнула комплексну повітряну розвідувально-ударну операцію в Чорноморському регіоні.
І цим самим показує демонструє свою рішучість щодо застосування військової сили для недопущення розгортання угруповання ВМС НАТО в Чорному морі, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідників, 14 квітня в повітряному просторі Краснодарського краю та Чорного моря повітряно-космічними силами та авіацією Чорноморського флоту РФ були відпрацьовані елементи комплексної повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток.

В операції були задіяні:
– літак-розвідник Су-24МР (Мариновка) – у південно-західній частині Чорного моря провів розвідку та підтвердження об’єктів умовного противника (місцезнаходження об’єктів інфраструктури ВМБ та дислокацію кораблів);
– літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50У (Єйськ) – здійснював чергування у повітряному просторі центральної частини Чорного моря та управління діями авіації;
– два стратегічні бомбардувальники Ту-160 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (Енгельс, Саратовська обл.) – у повітряному просторі Краснодарського краю відпрацювали питання нанесення (умовно) ракетного удару по району протоки Босфор;
– п’ять літаків Су-24М зі складу 43 окремого морського штурмового авіаційного полку (Саки) морської авіації ЧФ – у повітряному просторі південно-західної частини Чорного моря відпрацювали питання блокування (умовно) воєнно-морських баз Румунії, Болгарії та Туреччини.

На засіданні Ради Росія-НАТО, яке відбудеться 20 квітня в Брюсселі на рівні послів,  передбачається обговорити, серед іншого, й військову діяльність РФ та питання прозорості взаємовідносин і зниження ризиків виникнення інцидентів.

Також головними темами засідання стане врегулювання конфлікту на Донбасі й виконання мінських угод.

Читайте також:
Російські літаки на Балтиці двічі імітували атаку на есмінець ВМС США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна