Парубій: У коаліції є приблизно 234 депутати, а президії будуть виїзними

 

Новий голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що до складу парламентської коаліції входять приблизно 234 депутати.

“Щодо коаліції, якщо я не помиляюся, 234 (депутати) є. Але я мушу дати окреме доручення і з’ясувати”, – сказав Парубій на брифінгу після закриття засідання ВР у середу, 14 квітня.

“Питання стояло не в тому, скільки людей в коаліції, їх було весь час більш як 226. Питання стояло в тому, чи є у [двох] фракціях коаліції 226, бо це одна з норм Конституції”, – пояснив новий спікер.

Він зазначив, що у складі коаліції є багато позафракційних депутатів, наприклад Ганна Гопко.

“Багато позафракційних депутатів пішли у фракцію БПП, і я категорично не згоден з визначеннями “тушка”, про які говорять. Ці люди були в коаліції, працювали в коаліції, просто вони з коаліційних депутатів позафракційних стали фракційним коаліційними депутатами”, – розповів Парубій.

Спікер ВР Андрій Парубій також заявив, що результати реформування роботи парламенту під його керівництвом буде видно швидко.

“Серед внутрішніх питань буде завершення реформування Верховної Ради, масштабне, яке ввів Володимир Борисович Гройсман. Вже є багато напрацювань,і дуже швидко ми будемо демонструвати результати щодо відкритості, прозорості та нової системи управління апаратом ВР України”, – сказав Парубій на брифінгу.

Нагадаємо, загалом Європарламент надав Україні 52 рекомендації щодо організації роботи в парламенті. Доповідь екс-президента Європарламенту Пета Кокса містила конкретні пропозиції щодо поліпшення якості законодавчого процесу в Україні, його ефективності та прозорості.

Читайте також:
“Український тиждень” в Європарламенті: угода з секретаріатом ВР та інші цінні поради

Крім іншого, Андрій Парубій планує виїзні президії Верховної Ради.

“Я впевнений, що ми повинні запроваджувати нові форми нашої роботи. Ось, наприклад, одну з яких я буду пропонувати депутатам, це виїзні президії, щоб ми їх робили не тільки в Києві, але й в Маріуполі, Запоріжжі, Харкові, Львові. Виїжджаючи для того, щоб розуміти місцеві проблеми, і для того, щоб змогли на місці побачити, які гострі проблеми для цього регіону і для людей. Очевидно, що загальна зміна та оновлення і поліпшення роботи ВР України йде в загальному напрямі реформ, які йдуть у парламенті”, – зазначив Андрій Парубій.

Читайте також:
Обрати Парубія головою Ради допомогла “Самопоміч”. У президії тепер дві жінки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна