Литва – перша країна ЄС, яка взяла до виконання “список Савченко”

 

Литовська Республіка заборонила в’їзд на свою територію особам, пов’язаним із засудженням у Росії української військової Надії Савченко. Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.
Крім “списку Савченко”, нев’їзними оголошені особи, пов’язані із засудженням в РФ українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

“Конкретно йдеться про російських суддів, прокурорів, які безпосередньо брали участь у справі цих людей. Наразі виділені 46 осіб, яким заборонений в’їзд на територію Литви”, – сказав Лінкявічюс, уточнивши, що список доповнюється.

“Ми не визнаємо ці справи (проти Савченко, Сенцова й Кольченка), які, з нашої точки зору, є фальсифікованими, і ці особи, які безпосередньо пов’язані – судді, прокурори, деякі інші діячі з цих самозваних республік, Донецької і Луганської – вони потрапили в цей список”, – цитує Лінкявічюса сайт Delfi.

За його словами, Литва – перша країна ЄС, яка склала такий список. Однак точніше було б сказати, що Вільнюс прийняв до виконання санкційний список, укладений Києвом.

Міністр сподівається, що крок Вільнюса спонукатиме інші країни і ЄС наслідувати цей приклад.

Як відомо, президент Петро Порошенко 30 березня підписав указ, що вводить в дію рішення Радбезу України про введення санкцій до осіб зі “списку Савченко”.
До українського “списку Савченко” увійшли 46 осіб – голова ФСБ Росії Олександр Бортніков, голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, керівник Головного слідчого управління СК РФ Олександр Щукін, російські слідчі, прокурори і судді, голови так званої ЛНР Ігор Плотницький та інші.

Читайте також:
Сили Савченко на межі. Вона закликає Порошенка діяти більш рішуче

“Історія полону Надії Савченко” стала окремим сайтом

Реакція на вирок Савченко ЄС, США, ООН та інших міжнародних інституцій

Грибаускайте: Ніхто не може стояти на шляху України до Європи

Глава МЗС Литви – перший політик Євросоюзу в АТО – потрапив під обстріл у Широкиному

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна