Фаріон викликали на допит у Генпрокуратуру в справі 31 серпня

 

Генеральна прокуратура викликала на допит колишню народну депутатку, члена політради ВО “Свобода” Ірину Фаріон.
Як повідомляє прес-служба партії, “допит стосуватиметься подій 31 серпня 2015 року біля парламенту”.

Фаріон повинна прийти на допит у ГПУ (за адресою Кловський узвіз, 36/1) у вівторок, 12 квітня, на 10:00. Перед тим прес-служба “Свободи” заанонсувала підхід екс-депутатки до преси.

Також у прес-службі ВОС поінформували, що 14 квітня на допит у Генпрокуратуру викликали голову чернігівської обласної організації партії, депутата Київради Руслана Андрійка.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року біля Верховної Ради відбувалися масові протести й збройні сутички. Парламент попередньо схвалив президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Однією з політичних сил, яка вивела людей на протест проти “особливого статусу Донбасу”, була “Свобода”. Серед активістів, що атакували кордони Нацгвардії на площі біля ВР та намагалися прорватись у Раду, були лідери цієї партії.
Один з активістів кинув гранату у правоохоронців. Унаслідок вибуху загинули четверо бійців Нацгвардії, постраждали (за даними МВС) понад 140 правоохоронців і цивільних.
Головний підозрюваний – Ігор Гуменюк – був затриманий і виявився бійцем добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Січ”, тісно пов’язаним з ВО “Свобода”.
Глава МВС Арсен Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту Всеукраїнське об’єднання “Свобода” та її лідера: “Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію “Свобода”. Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція”.
У лютому 2016 року Печерський райсуд визнав інформацію Авакова щодо Тягнибока такою, що не відповідає дійсності, та зобов’язав виступити зі спростуванням. Міністерство внутрішніх справ подало апеляцію на “ангажоване”, на думку відомства, рішення суду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна