Стартує операція “Кордон-2016”

 

Державна прикордонна служба України повідомила про міжвідомчу нараду, що відбулася цього тижня, на якій прийнято рішення про проведення спільної спеціальної прикордонної операції “Кордон-2016”. Операція триватиме з квітня по листопад.

“Основною метою операції має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Проводитиметься вона фактично на усій території держави. Це – черговий удар по діяльності злочинних груп. Операція сприятиме стабілізації обстановки не лише на державному кордоні, а й у центральних регіонах країни”, – зазначає прес-служба ДПСУ.

У нараді, окрім керівного складу прикордонного відомства, брали участь представники правоохоронних органів, Державної міграційної служби, Збройних сил та Національної гвардії України, міністерств інфраструктури та освіти.
До проведення заходів також буде залучено Європейське агентство з питань управління оперативною співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу Frontex, місію Європейського Союзу EUbam та прикордонні відомства “суміжних держав”.

“Фактично, це перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої будуть залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але й представників правоохоронних органів суміжних країн. Вперше в ході операції будуть здійсненні комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів морських і річкових суден, відпрацьовані місця можливого накопичення незаконних мігрантів та об’єкти компактного проживання іноземців, посилено заходи контролю в прикордонних районах та спільного несення служби із прикордонниками країн ЄС.

Крім того, сплановано низку інших практичних заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї”, – зазначають у прикордонній службі України.

У ДПСУ зазначають, що операція “Кордон-2015” проводилася й минулого року. План операції на 2016 рік відпрацьовано з урахуванням минулорічного досвіду та нових викликів і загроз.

Під час операції “Кордон-2015” прикордонники спільно з представниками інших правоохоронних органів затримали 1975 незаконних мігрантів.
Ще 230198 іноземців не були пропущені через кордон як потенційні незаконні мігранти.

Читайте також:
На Закарпатті виявили 5 км приватизованого державного кордону. Не анекдот

Ще одна бомба під безвізовий режим. Питання і відповіді про “війну з біженцями” в Яготині

В ході АТО загинули 67 прикордонників, ще шестеро зникли безвісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.