На Луганщині висунули підозру за сепаратизм чинному міському голові

 

Співробітники Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність чинного міського голови Попасної Юрія Онищенка, який у березні-травні 2014 року організував у місті незаконний сепаратистський референдум на підтримку “ЛНР”.

Правоохоронці встановили, що навесні 2014 року Онищенко на Луганщині брав активну участь в організації антиукраїнських мітингів та підтримці сепаратистів. Мер скликав позачергову сесію Попаснянської міськради, на якій особисто оголосив депутатам заяву президії Луганської облради з вимогами проведення антиконституційного референдуму. Онищенко надав приміщення та вирішував матеріально-технічні питання для проведення фейкового “волевиявлення”.

“З початком антитерористичної операції він фінансово підтримував незаконне збройне формування – так зване “попаснянське ополчення” – та особисто надсилав місцевим підприємцям листи про необхідність надання грошей на їхні (бойовиків) потреби”, – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України… особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі” (карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк).

У рамках кримінального провадження Юрію Онищенку оголошено повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинену представником влади.

Матеріали передано до суду для обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
Прокуратура оскаржила виправдальний вирок меру-“сепару” Дебальцевого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна