Контррозвідка СБУ взяла на гарячому двох завербованих агентів ГРУ ГШ РФ

 

Співробітники військової контррозвідки СБ України викрили двох українських громадян, які працювали на спецслужби Росії.

“Колишній офіцер Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил СРСР був “розконсервований” російськими спецслужбами після початку агресії РФ проти нашої країни. Він отримав завдання через підкуп залучати до співробітництва українських військовослужбовців для отримання даних про бойові частини і підрозділи Збройних сил України у районі проведення антитерористичної операції.
Представників російського ГРУ ГШ особливо цікавили копії та оригінали документів штабів та інших органів військового управління з організації бойового застосування військ”, – повідомляє прес-центр СБУ.

Підполковник запасу разом із сином вийшли з пропозицією про “співпрацю” на українських військових, після чого співробітники СБ України почали спецоперацію з викриття та затримання російських шпигунів.

За сприяння прикордонників СБ затримала обох чоловіків у пункті пропуску “Сеньківка” на Чернігівщині. Завербовані агенти прямували на територію Брянської області на зустріч з представниками російської військової розвідки.

Як видно з оперативного відео, під час огляду російських агентів співробітники спецслужби виявили приховані під підкладкою верхнього одягу та під штанами таємні документи.

Агенти везли російським “ГРУшникам”, зокрема, креслення системи мінно-вибухових інженерних загороджень однієї з бригад ЗСУ в районі проведення антитерористичної операції та диспозиції українських військових підрозділів оперативно-тактичної групи “Луганськ”.

Обидва чоловіки, як встановили правоохоронці, нещодавно отримали російське громадянство. Підполковник запасу вже перебуває на пенсійному обліку у військовому комісаріаті Тульської області та отримує пенсійне забезпечення в Росії.

“Після повного виконання завдань російської військової розвідки шпигуни планували з “почестями” осісти в РФ”, – зазначає прес-центр СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 111 (“державна зрада”) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також:
Мешканцю Чернігівщини, завербованому ФСБ РФ, інкримінують державну зраду

СБУ: “кримського азовця” арештували за вибухівку й шпигунство на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна