До Лисичанського міського суду Луганської області спрямовано обвинувальний висновок військової прокуратури стосовно командира, заступника командира і співробітника роти патрульної служби міліції особливого призначення “Торнадо”. Про це йдеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури.

Зазначені особи обґрунтовано підозрюються у скоєнні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних злочинів, пов’язаних з участю у злочинній організації, перевищенням влади і службових повноважень, викраденням чоловіка, його тортурами, вимаганням, незаконним заволодінням транспортним засобом та іншими тяжкими злочинами.

Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Враховуючи, що з 30.12.2015 р. в Оболонському районному суді Києва розглядається кримінальна справа за обвинуваченням колишніх командира і восьми співробітників роти “Торнадо”, а також громадян, які неофіційно перебували в її складі, обидва провадження планується об’єднати. Для цього до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ прокурором подано відповідне клопотання, повідомили в ЗСУ.

У червні 2015 року стало відомо про затримання вісьмох бійців “Торнадо”, у тому числі командира Руслана Онищенка, за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і низку інших тяжких злочинів.
Заступник командира Микола Цукур заявляв, що затримання пов’язані з блокуванням батальйоном поїзда з контрабандним металом з Алчевського меткомбінату.
Слідчі наполягали, що затримані зґвалтували і вбили чоловіка, знімаючи при цьому процес на відео. Адвокат “торнадівців” у свою чергу наголошував, що в матеріалах справи цього відео немає.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти “Торнадо”.

Читайте також:
Чому не слід називати “батальйонами” групи добровольців із 20 людей