“Повернення блудних синів”. Перша партія нелегальних мігрантів повернулася з Греції до Туреччини

 

Сьогодні з Греції до Туреччини прибули два судна з біженцями, які раніше дісталися Греції за зворотним маршрутом. Повернення нелегальних мігрантів відбувається в рамках угоди, укладеної між турецькою владою та Євросоюзом.

Як повідомляє Reuters, пороми з 131 біженцем – переважно з Пакистану та Бангладеш – дісталися з грецького острова Лесбос до турецького порту Дикили. Це ті мігранти, які не змогли довести, що на батьківщині їм загрожує небезпека.

Загалом на острові Лесбос наразі перебувають більше 3,3 тис. мігрантів, які прибули до Греції через Туреччину.

Нагадаємо, 18 березня лідери Європейського Союзу та Туреччини узгодили план вирішення міграційної кризи. Згідно з планом, мігранти, що прибувають до Греції, відправлятимуться назад у Туреччину, якщо їхнє прохання про притулок буде відхилене. В обмін на це країни ЄС розмістять у себе відповідну кількість сирійських мігрантів, які живуть у Туреччині.
Також туркам обіцяно візові послаблення, прискорення переговорів щодо вступу Туреччини в Євросоюзу та отримання 3 млрд. євро фінансової допомоги від ЄС.

Читайте також:
Ще одна бомба під безвізовий режим. Питання і відповіді про “війну з біженцями” в Яготині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна