Начальниця Одеської митниці просить Порошенка не душити митну реформу

 

Начальник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що нових людей, призначених на митницю для її реформування, витискає система. Про це вона сказала в спеціальному публічному зверненні до президента Петра Порошенка, записаному в порту на відео.
Марушевська зазначила, що просила про зустріч із президентом, але її кілька разів переносили.

“На жаль, ми зовсім не відчуваємо вашої підтримки. Коли мене призначили керівником Одеської митниці, ви сказали, що хочете змін і дали свій повний дозвіл та погодження цієї реформи, яку ми намагалися зробити тут останні півроку”, – заявила Марушевська, звертаючись до глави держави.

“Для чого було призначати мене? Для чого було запрошувати сюди нашу команду? Для чого було будувати цю нову зону митного оформлення? Для чого було набирати нових людей? Декілька тисяч резюме, тижні співбесід, 130 нових митників, які в щось повірили й захотіли працювати за новими правилами. Тепер ці люди прийдуть і змушені будуть працювати знову на хабарах. Вони не матимуть вибору й будуть змушені стати частинкою системи”, – констатувала Юлія Марушевська.

“Шановний пане президент, наша країна зараз отримала реальний шанс змінитися. Дорогою ціною до влади прийшли люди, які реально хочуть щось зробити. Але, на жаль, зараз цих людей один за одним витискає система. Безжально”, – сказала начальник Одеської митниці.

Юлія Марушевська сказала, що її команда на Одеській митниці “тримається до останнього, бореться й не хоче здаватися, а хоче, щоб реформа відбулася”.

Керівник митниці повідомила про постійні перевірки працівниками спецслужб та фіскальних органів.
“Сьогодні на Одеській митниці знаходиться СБУ, внутрішня безпека, перевірка від Державної фіскальної служби. Сьогодні Одеську митницю атакують з усіх боків”, – зазначила начальник.

“У нас київські чиновники забирають вантажі, обкрадаючи кожного одесита і кожного мешканця одеського регіону. Нам погрожують кримінальними провадженнями. Це все ставить під загрозу існування цієї реформи”, – сказала Юлія Марушевська.

“Ми вже вчимося об’єднуватися. Ми не хочемо бути ширмою для імітації реформ. Для нас немає шляху назад. Ці зміни відбудуться раніше чи пізніше. Я прошу вас не зупиняти цей процес”, – зазначила Марушевська, звертаючись до президента.

Юлія Марушевська – звернення до президента з надією бути почутою–Юлия Марушевская – обращение к президенту в надежде быть услышанной

Опубліковано Mikheil Saakashvili 1 квітня 2016 р.

Відео з виступом Марушевської поширив у “Фейсбуці” голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі.

Раніше повідомлялося, що митниці спрямувала маже мільярд гривень на розвиток інфраструктури у регіонах завдяки перевиконанню плану з моменту старту “експерименту”. Одеська митниця спрямувала 92,2 млн. гривень за той же період, переважно в лютому-січні 2016 року.

Читайте також:
Саакашвілі: Одеська митниця ламає корупційні стереотипи

Саакашвілі: В питанні митниці Яценюк воліє обманювати народ України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна