Через великі втрати росіяни влаштували в лікарні Дебальцевого військовий шпиталь на цілий поверх

 

Через велику кількість убитих та поранених в окупаційній армії на Донбасі останніми днями прийнято рішення обладнати під військовий шпиталь весь третій поверх центральної лікарні міста Дебальцеве. Про це йдеться в сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

“З огляду на значні безповоротні та санітарні втрати особового складу, командування російських окупаційних військ посилює медичний компонент 1 та 2 армійських корпусів ЗС РФ.
На базі центральної міської лікарні Дебальцевого (вул. Луганська) розгорнуто військовий шпиталь, більша частина медичного персоналу якого прибула з Росії”, – інформують у ГУР МО.

“Для обмеження витоку інформації про втрати російських військ, лікування поранених і хворих військовослужбовців ЗС РФ здійснюється в окремому відділенні, що займає весь третій поверх лікарні”, – зазначає прес-центр ГУР.

Також сьогодні, 19 березня, українська розвідка повідомляє про чергові факти перекидання з території Росії озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб 1 та 2 АК ЗС РФ (так звані “армії ДНР і ЛНР”) через наступні населені пункти:

  • Щербак – сім танків, чотири БМП, дві 122-мм РСЗВ “Град”, чотири паливозаправники;
  • Ізварине: у напрямку Луганська – 30 вантажівок з боєприпасами; у напрямку Донецька – 20 вантажівок у супроводі двох БТР та бронеавтомобіля “Тигр”;
  • Ровеньки: ешелон з паливно-мастильними матеріалами;
  • колишній пункт пропуску “Новоазовськ” – 10 машин медичного забезпечення (польовий військовий госпіталь).

Читайте також:
ГУР: У бойовиків за 16 березня шість убитих.
Наказ на відкриття вогню під Донецьком давав генштаб ЗС РФ

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна