Щоб навколо ДФС і надалі було спокійно, українська сторона пропонує місії ОБСС присилати свій патруль щодня

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК) запропонувала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щоденно направляти патрулі СММ ОБСЄ до Донецької фільтрувальної станції, що дозволить контролювати ситуацію та оперативно реагувати на порушення “режиму тиші” навколо стратегічного об’єкту.
Про це сьогодні ввечері повідомив прес-центр штабу АТО.

За інформацією штабу, українська сторона СЦКК продовжує здійснювати заходи щодо деескалації ситуації в найгарячішій на теперішній час точці на Донбасі – в районі Донецької фільтрувальної станції.
Сьогодні, 17 березня, керівник української сторони СЦКК генерал-лейтенант Андрій Таран відвідав Авдіївку, де зустрівся з першим заступником голови місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом.

“Під час цієї зустрічі було обговорено спільні заходи СЦКК та СММ ОБСЄ для відновлення роботи ДФС. Зокрема, Александру Хугу було запропоновано продовжити практику щоденного направлення чотирьох патрулів СММ ОБСЄ разом з офіцерами спостерігачами СЦКК до ключових точок навколо місця розташування ДФС, що дозволить здійснювати об’єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню”, – інформує штаб АТО.

“Маємо сподівання, що запропоновані українською стороною СЦКК заходи дозволять відновити роботу ДФС та стабілізувати ситуацію в цьому районі”, – підкреслив керівник української сторони Спільного центру.

Також у штабі зазначили, що впродовж дня в цьому районі під Авдіївкою не було зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню. Так само тихо було під Донецьким аеропортом, куди також приїздив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

Як повідомляла “Новинарня”, Донецька фільтрувальна станція, яка знаходиться в буферній зоні, на лінії розмежування між Ясинуватою (“ДНР”) та Авдіївкою на території, не підконтрольній ЗСУ, сьогодні запрацювала й почала подавати воду в Авдіївку після чотирьох днів простою, спричиненого обстрілами з боку проросійських бойовиків.
Це сталося після приїзду в гарячу точку місії ОБСЄ.

“Чотири дні в Авдіївці не було води. Були обстріли в перші два дні, і робочі справедливо відмовлялись працювати через загрозу життю. Але наступні два дні обстрілів не було, штаб АТО дав письмові гарантії, що в напрямку Донецької фільтрувальної станції навіть у відповідь стріляти не будемо, але терористи робочих не пропускали.
Сьогодні (17 березня) приїхав Хуг, заявив про неприпустимість просування в “сірій зоні” (натяк на Авдіївську промзону?) – і терористи робочих пропустили. Вода в Авдіївку пішла”, – розповів голова ДонОВЦА Павло Жебрівський.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна