Місія ОБСЄ: “Сіра зона” на Донбасі втратила своє значення, обстріли ДФС – злочин

 

Через активізацію бойових дій на Донбасі поняття “сіра зона” (буферна смуга вздовж лінії розмежування) втратила своє значення. Про це під час прес-конференції сьогодні заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

“Не існує «сірої зони», Мінські домовленості це не передбачають. Є тільки лінія розмежування, вказана в Мінських угодах і узгоджена обома сторонами”, – цитують Хуга “Новости Донбасса“.

При цьому заступник голови СММ ОБСЄ визнав, що Донецьку фільтрувальну станцію (ДФС) фактично не контролює жодна сторона конфлікту на Донбасі.
“Фільтрувальна станція знаходиться на півночі на лінії розмежування. Жодна сторона не говорить про те, що має контроль за цією ділянкою”, – зазначив Александр Хуг.

Сьогодні вранці Хуг зустрівся з працівниками ДФС, які не хочуть втрачати єдиного заробітку і мають намір продовжувати роботу на станції.
За їх словами, необхідно шість годин для ремонту ДФС та відновлення водопостачання прилеглих міст, таких як Авдіївка та окуповані Донецьк і Ясинувата.

Представник Місії ОБСЄ підкреслив, що обстріли Донецької фільтрувальної станції є серйозним злочином і призвели до того, що в жителів Авдіївки та окупованої Ясинуватої майже закінчилися запаси води. Також страждають і жителі прилеглої до ДФС території.

“На цій станції є багато хлору, і якщо снаряд влучить в один із таких контейнерів, то це може стати результатом серйозного ризику життя і здоров’я людей”, – зазначив Хуг.

Читайте також:
Через провокації бойовиків зупинилася станція, яка подає воду в Донецьк і Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна