ГУР: У бойовиків за вчора шість убитих. Наказ на відкриття вогню під Донецьком давав генштаб ЗС РФ

 

Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України встановлено чергові втрати в підрозділах 1-го армійського корпусу ЗС РФ (так звана “армія ДНР”), що беруть участь у бойових зіткненнях з українськими військами на Донецькому та Волноваському напрямках.

“16 березня ц.р. загинуло шість військовослужбовців 11 омсп та сім отримали поранення. Вісім поранених у 3-й окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка)”, – зазначається в сьогоднішньому зведенні ГУР МО.

Також розвідка повідомляє, що з 10 по 15 березня через Дякове (Україна) Куйбишевого (Ростовська область Росії) вивезено 60 тіл загиблих військовослужбовців збройних сил Російської Федерації.

Крім того, ГУР заявляє, що підтверджено чергові факти військових злочинів вищого командування ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Сходу України.
“Розпорядження на ведення інтенсивного вогню на Донецькому напрямку командир 3 омсбр 1 АК генерал-майор ЗС РФ Ігор Тимофєєв отримав безпосередньо від генерального штабу ЗС РФ”.

Читайте також:
ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Також розвідка зафіксувала перекидання з території Росії чергових партій військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб 1-го й 2-го армійських корпусів бойовиків на Донбасі.
Зафіксовано прибуття ешелонів до станцій Ровеньки – 14 березня ц.р., чотири цистерни з ПММ (160 тонн); Харцизьк – 15 березня ц.р., платформи з військовою технікою (чотири 122-мм САУ, вісім БТР, вісім МТ-ЛБ, вісім автомобілів), чотири цистерни з ПММ (160 тонн) та чотири вагони з боєприпасами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна